Binnenland

Campagne “Sterker dan corona” wil iedereen aanmoedigen vol te houden

“Sterker dan corona”, dat is het motto van een nieuwe campagne die iedereen een hart onder de riem wil steken in deze onzekere tijden. Olympisch kampioene Kim Gevaert, die zelf ook corona overwon, is de ambassadrice.

Gevaert en vele anderen vertellen wat hun “kracht” is die hen door de coronacrisis helpt, waardoor zij “sterker zijn dan corona”. De campagne wil iedereen de komende weken inspireren om ook nu er opnieuw strengere maatregelen zijn, te blijven volhouden. 

Iedereen motiveren

“Sterker dan corona” focust op ieders “kracht” via een aantal zeer herkenbare situaties: “de kracht om 8 uur lang je masker op te houden”, “de kracht om te wachten op de heropening”, “de kracht om elkaar te vertrouwen”, “de kracht om elkaar graag te blijven zien”, “de kracht om bij te leren op je 82e”.  Tien bedrijven namen drie maanden geleden al het initiatief voor deze campagne. Het doel is iedereen te motiveren om er samen voor te blijven gaan.  

Kim Gevaert

Voormalig sprintster Kim Gevaert deelt haar persoonlijke verhaal, onder de titel: “Mijn kracht: er altijd voor blijven gaan”.  Gevaert en haar man raakten ook besmet met het coronavirus en hun gezin moest een maand in quarantaine. “Ik vond het best lastig om ziek te zijn, thuis te moeten blijven, mij zorgen te maken over onze gezondheid en voor de zorg van vier kinderen in te staan”, getuigt Gevaert. 

“In zulke situaties merk je ook wel dat je eigenlijk sterker bent dan je denkt. Als het moét, ga je ervoor en reikt je doorzettingsvermogen heel ver. En dan kan je wel én ziek zijn én voor de kinderen zorgen in quarantaine. Ook dat is “sterker dan corona” zijn, zowel fysiek als mentaal.” 

Gevaert benadrukt dat we best trots mogen zijn op onszelf voor de manier waarop we met de coronacrisis omgaan. “Die verhalen moeten we vertellen en delen, om kracht te putten uit elkaars ervaringen en elkaar te steunen. Samen komen we er wel.” 

Motivatie is volgens Gevaert “iets waar we allemaal samen aan moeten bouwen”.  “Een jaar geleden dachten we dat corona niet zo lang zou duren. Even sprinten en op de tanden bijten, en dan is het voorbij. En toch lopen we nu een marathon. Ik ben ervan overtuigd dat we die allemaal samen kunnen uitlopen. Want wij zijn sterker dan het virus.”

De campagne “Sterker dan corona” zal zaterdag opduiken in ‘Haspengouw staat op’, het ochtendprogramma tussen 8 en 11 uur op radio VRW.