Binnenland

Coronacijfers stagneren

De coronacijfers in ons land lijken te stagneren. Tussen 29 november en 4 december zijn dagelijks 2.172 gevallen geregistreerd. Dat is 13 procent minder dan de week ervoor, maar wel quasi hetzelfde aantal als gisteren. Ook het aantal dagelijkse ziekenhuisopnames daalt niet meer verder en blijft op 188.

Het daggemiddelde op het vlak van aantal nieuwe besmettingen staat in ons land op 2172. Gisteren was dat cijfer met 2178 amper hoger. De trend van de voorbije dagen waarbij de coronacijfers steeds trager dalen, lijkt zich dus door te zetten. De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) legde vanmorgen uit in De Zevende Dag dat de cijfers hoegenaamd niet goed zijn, en dat er in sommige wijken mogelijks een stop van die daling zit aan te komen. In totaal zijn in België nu al bijna 590.000 besmettingen geregistreerd. Er worden dagelijks 36.500 tests afgenomen. Daarvan test iets minder dan 9 procent positief.

Ziekenhuisopnames

Er zijn ook opnieuw 214 mensen met Covid-19 opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. 327 anderen mochten het ziekenhuis verlaten. In totaal liggen nu 3163 coronapatiënten in de ziekenhuizen. Dat zijn er 185 minder dan gisteren. 753 van hen liggen op de afdeling intensieve zorg. Dat is een daling van 36 in vergelijking met gisteren.

Het aantal bezette bedden in de ziekenhuizen mag dan wel dalen, het aantal nieuwe opnames doet dat niet. De voorbije week waren dat er gemiddeld 188 per dag. Dat is zelfs iets hoger dan gisteren.

Overlijdens

Ook het gemiddelde aantal overlijdens per dag stagneert. Dat staat nu op 113, ofwel een daling van 20,8 procent in vergelijking met de week ervoor. In vergelijking met gisteren is er echter zo goed als geen daling merkbaar.

Newsmonkey