Binnenland

Heropstart Limburgse festivals dankzij Covid Safe Ticket

Er mogen in ons land opnieuw grote evenementen georganiseerd worden. Enkele festivals zullen alsnog kunnen plaatsvinden, met dank aan het Covid Safe Ticket (CST). Mondmaskers en afstand houden zijn niet langer nodig. De vreugde bij organisatoren én publiek dat het eindelijk zover is, is groot.

Het Covid Safe Ticket (CST) is de sleutel om de deur van de vrijheid weer open te zetten. Op het festival Boer Zoekt Bier in Diepenbeek werd het alvast een geslaagd experiment.

Een groen scherm in de CovidSafeBE-app op je smartphone betekent dat je “veilig” bent en geeft je toegang tot festivals. Wie een rood scherm krijgt, mag het terrein niet op. Maar 100% sluitend is het systeem niet. Toch ligt het risico op besmetting of besmet worden zeer laag.

Festivals in Limburg

Er worden dus een pak bezoekers verwacht op de één- of tweedaagse festivals. In Limburg zijn er alvast twee waar de beats vrolijk zullen klinken: op Flextime to Dance (Diest) en op de Rampage Free Party te Lommel. Daar wordt op de gratis drum-‘n-bass & dubstepparty gespreid over 2 dagen 27.000 feestvierders verwacht.

Tips

Bezoekers bekijken best alle informatie van elke organisator apart over de voorwaarden om erbij te kunnen zijn. Het gebruik van het Covid Safe Ticket en de identiteitskaart spelen daarbij een sleutelrol. Het “COVID-safe ticket” is geen apart document. Je vindt het in de COVIDSafe app.