Binnenland

“Ga niet naar zee!”

De NMBS heeft dinsdagochtend zijn noodplan in werking gesteld: door het mooie lenteweer en de paaspauze is het te druk op de treinen richting kust. De vervoersmaatschappij roept op om thuis te blijven.

“Zoals verwacht is er een te grote druk op de stations in het binnenland richting kust”, zo meldt Bart Tommelein, burgemeester van Oostende, op Twitter. “De NMBS meldt dat ze het noodplan in werking zet zoals afgesproken. Ook het autoverkeer wordt toe opgevolgd om overbelasting te vermijden.”

“De NMBS raadt reizigers vandaag én morgen ten stelligste af om met de trein naar zee te reizen”, zo meldt de VRW-verkeersredactie.

“Al vanaf Luik zien we dat er al zeer veel mensen met de trein richting zee willen. Wanneer we van onze treinbegeleiders te horen krijgen dat er op een trein maar enkele plaatsen meer vrij zijn, kunnen we geen honderd mensen meer op het perron toelaten. Het heeft geen enkele zin om die mensen te laten wachten”, zo meldde NMBS-woordvoerder Bart Crols bij Het Nieuwsblad. “We raden ten stelligste afraden om vandaag én morgen richting kust te gaan met de trein. Het is te druk door het mooie weer.”