Binnenland

Limburgers vragen met Vlaamse sportfederatie om sporten opnieuw toe te laten

De Vlaamse Sportfederatie, die 65 sportfederaties en 18.000 sportclubs in Vlaanderen vertegenwoordigt, vraagt de overheid vandaag een duidelijk perspectief om clubs in allerlei binnen- en buitensporten opnieuw te laten opstarten. De Kuringse manège Woutershof ondersteunt die vraag ten volle.

In eerste instantie wil de Vlaamse sportsector opnieuw dat indoorsporten voor alle leeftijden stelselmatig kunnen heropstarten. Bij individuele contactloze sporten zoals kajak, golf, tennis en paardrijden, zouden ook wedstrijden en toernooien opnieuw mogelijk moeten worden. 

Steun van Kuringse manège

De Kuringse manège Woutershof getuigt dat de versoepelingen niet alleen noodzakelijk zijn voor het mentale en fysieke welzijn van de Vlaming, maar dat ze ook voor de sportclubs zelf belangrijk zijn. “Als we toernooien en wedstrijden zouden kunnen organiseren, kunnen we opnieuw door inschrijvingsgeld wat centen in kas krijgen om het verloren seizoen wat te compenseren. Voor een individuele sport als paardrijden zou dat nu al mogelijk moeten zijn”, klinkt het vanop de manège.