Binnenland

Nina Derwael laat mooie indruk na op televisiezender Eén bij Vannieuwkerke

Na haar aankomst op Zaventem en haar huldiging ’s avonds, nam Olympisch kampioene Nina Derwael uitgebreid de tijd op zender Eén om zich te laten interviewen door Carl Vannieuwkerke.

Uit het gemoedelijke gesprek bleek de connotatie ‘ijskonijn’ van de nationale pers geheel ten onrechte. Het werd een aangename en gemoedelijke babbel. De gouden dame gaat nu een tijdje vakantie nemen met haar vriend Siemen.

Dat Derwael al jaren in Gent woont was overduidelijk te horen bij Vannieuwkerke. Met hier en daar een lichte Limburgse tongval, was het toch vooral het Gents dat overwoog. De uitzending is zeker de moeite waard en valt te herbekijken op Eén online.

Eerder op de avond werd Nina gehuldigd in haar geboortestad Sint-Truiden. Een 1000-tal Truienaren kwamen opdagen op de markt, toch wat minder volk dan bij andere vieringen. De kampioene liet het soms allemaal wat over zich heen komen. Van de door Veerle Heeren op TVL beloofde vlaggen was niets te zien. Ook de speciale verrassing voor Nina door Heeren is ons compleet ontgaan.

Vergissing

Voor de media werd organisatie ‘De broodplank’ ingehuurd. Op hun website wordt er echter op 4 augustus 2021 gesproken over Nina als wereldkampioen en Carl Nijssens als schepen van Sport. Twee keer een vergissing dus.