Binnenland

Trappist Westvleteren aan huis geleverd

Sinds enkele dagen is de abdij van Westvleteren gestart met een pilootproject waarbij het aangekochte bier aan huis wordt geleverd. Dit gebeurt in een beperkte hoeveelheid en is enkel beschikbaar voor levering aan geregistreerde klanten die hun accountadres in België hebben.

De Trappist Westvleteren was in pré-coronatijden enkel af te halen ter plaatse. Nu wordt er dus gebroken met die traditie en kiezen de paters voor een webwinkel. Die webwinkel heeft beperkte openingstijden die vermeld worden in de kalender. De verkoopmomenten voor de verkoop met levering aan huis worden aangeduid in het zwart en de verkoopmomenten voor de verkoop met afhaling aan de abdij hebben een blauwe kleur. Ook de mogelijke afhaalmomenten gekoppeld aan het verkoopmoment met afhaling worden in de kalender vermeld.

“Het gaat om een proefproject. De bierflesjes worden in een speciale stevige verpakking (foto) bezorgd via een leveringsdienst. Door de grote belangstelling voor ons bier en door de beperkte hoeveelheid die we brouwen, zal het enkele maanden duren vooraleer alle geregistreerde gebruikers Trappist Westvleteren kunnen aankopen”, geeft vader abt ons nog mee.