Binnenland

Vakbondsactie bij De Lijn – Slechts de helft van de bussen rijdt

Bij De Lijn zijn vandaag vakbondsacties gepland voor onbepaalde termijn. Er zijn werkonderbrekingen aangekondigd waardoor het bus- en tramverkeer quasi overal verstoord is. Door de vakbondsactie rijden er weinig bussen en trams. Slechts een beperkt aantal chauffeurs is aan de slag gegaan. Hoeveel dagen dit gaat duren kan momenteel niemand zeggen.

Check voor je vertrek hieronder de haltepagina op de website of de app voor realtime-informatie.

https://www.delijn.be/nl/haltes/

De hinder is momenteel het ergste in de provincie Antwerpen, waar slechts 1 op 4 voertuigen uitrijden. De Vlaamse vervoersmaatschappij adviseert reizigers om de informatie op de website en in de app van De Lijn in de gaten te houden.

De vakbondsacties zijn vanochtend van start gegaan. Om 6 uur was het bus- en tramverkeer quasi overal verstoord. “Wij merken dat de stakingsoproep door de vakbonden vrij goed wordt opgevolgd op het terrein”, klinkt het bij De Lijn-woordvoerder Karen Van der Sype. “Ook veel chauffeurs hebben gevolg gegeven aan de oproep.”

De hinder is op dit moment het ergste in Antwerpen. Daar rijdt maar 1 op 4 van de voertuigen uit. “De storing is in de stad Antwerpen het grootste”, klinkt het bij Van der Sype.

In de andere Vlaamse provincies zoals Limburg is de helft van de voertuigen uitgereden. Ook daar is er meer hinder in de steden dan in de rest van de regio. De Lijn adviseert reizigers om voor vertrek de informatie op de website en in de app van De Lijn te checken.

De bonden zouden bovendien geen einddatum voor de acties gegeven hebben. “Dat zal afhangen van de reactie van de directie”, klinkt het.