Binnenland

Vlaams Belang Sint-Truiden houdt solidariteitsactie voor de armen

Vlaams Belang Sint-Truiden lanceerde gisteren haar solidariteitscampagne ‘een hart voor onze mensen’. De soepverkoop ten voordele van Vlamingen die onder de armoedegrens leven trok heel wat aandacht.

Het startschot van de campagne een hart voor onze mensen vond gisteren plaats op de markt van Sint-Truiden. “De komende weken wordt over heel Vlaanderen een grootscheepse soepverkoop georganiseerd”, zegt afdelingsvoorzitter Roosmarijn Beckers. “Eén op tien Vlamingen leeft met een inkomen onder de Europese armoedegrens. Dit komt neer op maar liefst 610.000 Vlamingen in armoede, een beschamend cijfer voor een welvarende regio als Vlaanderen. Onverwachte gebeurtenissen die iedereen kunnen overkomen, zoals jobverlies of een arbeidsongeval, leiden niet zelden tot hardnekkige armoede. Onze partij pleit voor een beleid op maat van onze mensen, om iedereen die heeft meegewerkt aan een welvarend Vlaanderen een menswaardig bestaan te garanderen”, aldus Beckers die zelf in Sint-Truiden woont en ook verkozen is voor het Vlaams Parlement.

BTW-tarief moét omlaag!

Door de stijgende energiefactuur worden meer en meer gezinnen deze winter in de energiearmoede geduwd. Beckers maakte de berekening: “In één maand tijd steeg de jaarfactuur voor gas gemiddeld met 750 euro en die voor elektriciteit met 230 euro. Dit is onaanvaardbaar.” Nationaal voorzitter Tom Van Grieken vult aan: “Het Vlaams Belang wil daarom al langer dan vandaag een verlaging van het btw-tarief van 21% naar 6%. Intussen wachten we niet op de Wetstraat, maar we gaan zelf onze mensen helpen.”

Huizen van Vlaamse solidariteit

Het Vlaams Belang zal de komende drie weken met de parlementsleden en honderden vrijwilligers meer dan zestig markten bezoeken, waaronder afgelopen zaterdag ook Sint-Truiden. Voor de prijs van twee euro kregen de marktgangers een tas soep met bijhorende button. Voorzitter Van Grieken: “Met deze campagne zetten we onze sociale boodschap om in daden. De opbrengst wordt integraal geschonken aan het goede doel, zijnde de vzw Huizen van Vlaamse Solidariteit.”