Buitenland

Japan moet 600.000 kaarten voor Spelen terugbetalen

Nu de Olympische Spelen definitief doorgaan zonder buitenlands publiek, moet de Japanse organisatie zo’n 600.000 verkochte toegangsbewijzen gaan terugbetalen. De Spelen waren al verschoven van 2020 naar de zomer van 2021 en zullen effectief doorgaan, maar zonder buitenlands publiek.

Voor de Paralympische Spelen had Japan vooralsnog zo’n 30.000 kaarten verkocht aan buitenlanders. De autoriteiten in het Aziatische land maakten bekend dat komende zomer geen buitenlandse toeschouwers welkom zijn, uit angst voor verspreiding van het coronavirus.

Het grootste deel van de 4,5 miljoen verkochte kaarten is naar Japanners gegaan. Vooralsnog mogen zij komende zomer wel de tribunes op. De organisatie wil volgende maand een beslissing nemen over de capaciteit van de verschillende sportlocaties.

De buitenlanders die een kaartje hadden gekocht, krijgen het aankoopbedrag terug. Het organisatiecomité vergoedt niet de gemaakte kosten voor reizen en hotelboekingen, zei directeur Toshiro Muto.

Iedereen die een accreditatie voor de Spelen heeft aangevraagd, zoals behalve de sporters en hun trainers ook officials en journalisten, zijn vooralsnog wel welkom. Volgens Muto overweegt de organisatie om het aantal medewerkers tijdens de Spelen in te krimpen.