Buitenland

Priester houwt gigantisch Christusbeeld uit sneeuw in Spanje

Toño Casado is behalve pastoor ook allround artiest met 7 albums, een musical en roman op zijn naam. Nu haalt hij het nieuws met een bijzonder beeld.

Toño Casado is een bevlogen muzikant. Hij bracht al 7 albums uit met religieuze popmuziek en schreef Musical 33, inmiddels een vaste waarde in theaters en parochiezalen tijdens de Goede Week en bezocht door ruim 700.000 mensen. Hij werkte ook mee aan een film en componeerde de Spaanse hymne voor de Wereldjongerendagen in Krakau.

Maar nu blijkt de priester ook nog aardig te kunnen beeldhouwen, en wel met sneeuw. De laatste dagen werd Madrid bedolven onder een dikke laag en Toño besloot daar iets moois van te maken: een crucifix.

Toño Casado stelt trots zijn kunstwerk voor: “Mijn Christus van sneeuw. Zoals je al raadt, zie je hier enkele beelden van Jezus, geboren in een stille winternacht. Met de tedere hand van mijn vriendin en buurvrouw Mariló Montero werd het mooiste gezicht voor onze ogen werkelijkheid. Beetje bij beetje smelt Hij weg voor de blik van het volk, want Hij houdt van iedereen en zijn hart is niet van ijs.”

Inmiddels kwamen al heel wat kijklustigen met het hele gezin foto’s maken bij het beeld.