Limburg

Afhalen met Kerst is populair

Wie tijdens de Kerstdagen eten wil afhalen of laten bezorgen en nog niks heeft geregeld, loopt de kans achter het net te vissen. Uit een rondvraag van onze redactie blijkt dat de meeste Zuid-Limburgse horecazaken die kerstdiners bezorgen al vol zitten. Het kerstdiner laten bezorgen is dit jaar populairder dan verwacht.

Mensen willen blijkbaar dit jaar toch iets speciaals van Kerst maken en tegelijkertijd de lokale horeca steunen. Enkele Haspengouwse horecazaken brengen culinaire maaltijden rond. Vooral de afgelopen week liepen de bestellingen vlotjes binnen. Het bestellen van eten tijdens de feestdagen zit al langer in de lift, maar de coronacrisis heeft dat een extra boost gegeven. Het aanbod is de afgelopen jaren gegroeid waardoor luxer eten dat eerder alleen in restaurants te krijgen was, nu ook bezorgd kan worden.

“Het is natuurlijk super om te zien dat veel mensen van te voren kerstmaaltijden reserveren en zo horeca steunen in deze moeilijke tijd”, reageert een chef-kok. Maar volgens mij gaan deze paar drukke dagen voor veel horecazaken niet het financiële verlies van afgelopen periode goedmaken.” De meeste ondernemers doen deze kerstactie ook omdat ze het leuk vinden om bezig te zijn en voor het onderhouden van de band met hun publiek. Om te laten zien ‘we zijn er nog’.