Limburg

Dag 4 in klopjacht op militair: “We zoeken verder”

Er is na drie dagen nog altijd geen spoor van de voortvluchtige en gewapende militair Jürgen Conings. De politie en het leger hebben een zone van 20 kilometer in het Nationaal Park Hoge Kempen minutieus doorzocht, maar zonder resultaat. “We zoeken verder”, klinkt het bij het federaal parket. 

Een enorme troepenmacht van de politie en het leger doorzocht daar een afgebakende zone van 20 kilometer. Voetje per voetje, meter per meter. Vaak in moeilijke omstandigheden, in een gebied dat bijzonder ontoegankelijk is. De Belgische troepen worden bijgestaan door internationale hulp uit Nederland en Duitsland. Maar niks. Van de vermiste militair is er geen spoor. 

De alarmbellen gingen dinsdag af, toen Conings de avond ervoor niet thuisgekomen was na zijn werk. Hij heeft extreemrechtse sympathieën en staat op een lijst van OCAD, het orgaan dat het dreigingsniveau in ons land bepaald. PGE, zo wordt hij daar omschreven, Potenteel Gevaarlijke Extremist. 

Hij zou ook drie afscheidsbrieven achtergelaten hebben, met dreigementen naar de regering, de virologen en het leger (zijn eigen werkgever nota bene). “Jullie hebben me getraind om te worden wie ik ben, ik ga dat nu tegen jullie gebruiken”, klinkt het. Viroloog Marc Van Ranst werd daarom uit voorzorg al overgebracht naar een safehouse en ook minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) krijgt extra bescherming. 

Lees ook https://haspengouwnieuws.be/ander-nieuws/limburg/klopjacht-op-militair-levert-niets-op/