Limburg

Haspengouw na de storm: menselijke drama’s nipt vermeden

Zoals gevreesd heeft de storm van gisterennamiddag voor heel wat problemen gezorgd in ons land. Haspengouw komt er al bij al goed vanaf. Het scheelde geen haar of er waren menselijke slachtoffers gevallen. Er is vooral materiële schade.

Het was bij wijlen heftig gisterennamiddag naar de avond toe. Een vrouw uit Jesseren was samen met haar zoontje op de Kernielerweg toen een zware tak midden tussen hen zich in de auto knalde. Moeder en zoon kwamen er met de schrik vanaf. Het scheelde letterlijk maar centimeters. Op de Verbindingslaan in Diepenbeek vond eenzelfde scenario plaats. Een man die met zijn bestelwagen onderweg was kreeg een boom op zijn voorruit. Ook daar viel er gelukkig enkel blikschade te noteren. In gans het land viel er één dode en drie zwaargewonden te betreuren. Maar het had dus veel erger kunnen zijn.

Zaterdagvoormiddag waren de vesten van Sint-Truiden op sommige plaatsen nog afgesloten

Blijkbaar is er wel wat materiële schade. Zo waaiden er in Sint-Truiden dakbedekkingen weg van appartementsgebouwen en zat het ganse grondgebied in en rond de stad enkele minuten zonder stroom. Ook in Hoepertingen en andere delen van Haspengouw waren er elektriciteitsproblemen. In Genk werd het overdekte gedeelte van het binnenplein van het stadhuis weggeblazen.

Her en der in het Truiense centrum lagen kapotte dakpannen van weggewaaide dakbedekking – ook een dak in de Capucienessestraat moest eraan geloven
De weg van Diepenbeek naar Kortessem werd versperd door een omgewaaide boom