Limburg

Helga Biesemans is dé Duurzame Durver van Limburg

Helga Biesemans mag zich een jaar lang de Duurzame Durver van Limburg noemen. Eind vorig jaar ging het Provinciaal Natuurcentrum op zoek naar Duurzame Durvers, groene leerkrachten die anderen aansteken met hun duurzame kijk op de wereld.

In het najaar riepen MOS en het Provinciaal Natuurcentrum via verschillende kanalen op om duurzame leerkrachten te nomineren. Een jury selecteerde uit de inzendingen 3 deelnemers die een speciaal plekje kregen op de sociale mediakanalen van het Natuurcentrum en de provincie. De laureaten deelden hier hun persoonlijke kijk op duurzaamheid in de klas. Een open stemming bepaalde wie met de titel aan de haal ging. Het is dus Helga Biesemans geworden. Ze geeft les op de basisschool De Zevensprong in Ham. Zij staat op school bekend als de groene juf. Haar liefde voor de natuur en voor alles wat leeft, draagt ze op verschillende manieren over. Zo werkt ze samen met haar leerlingen in de schoolmoestuin of staan haar lessen tijdens de wintermaanden in het teken van de vogeltelling.

Spelen en je kleren vuil maken

“In de 42 jaar dat ik lesgeef, merk ik dat kinderen in hun vrije tijd buitenspelen steeds vaker inruilen voor schermtijd. Jammer, want buiten leren ze zo veel. Daarom ben ik heel blij met onze vernieuwde, groene speelplaats. Hier leren de kinderen door te spelen. Hoe vuiler ze ’s avonds zijn, hoe beter ze zich geamuseerd hebben op school.” aldus Helga Biesemans. “Ik geniet er echt van als ik zie dat de leerlingen mijn liefde voor de natuur overnemen, en elkaar en hun ouders warm maken voor een duurzame levensstijl.”

Helga Biesemans krijgt met haar enthousiasme leerlingen weer aan het spelen in de buitenlucht