Limburg

Limburg blijft weekendcontroles opvoeren

De SLim-acties, een initiatief van de gouverneur van de provincie Limburg, zijn gecombineerde verkeersacties gericht op het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs en tegen te hoge snelheid. Ze vinden het hele jaar door élk weekend plaats in de provincie Limburg.

Met de SLim-acties wil de provincie mensen bewustmaken dat ze elk weekend gecontroleerd kunnen worden. Politieambtenaren uit 3 Limburgse politiezones en van de Wegpolitie Limburg controleerden afgelopen weekend 4.661 voertuigen op snelheid. Bij deze controles werden 541 bestuurders geverbaliseerd wegens overdreven snelheid.

Bovendien namen de agenten 824 ademtesten en 233 drugstesten af waarvan er respectievelijk 12 en 8 positief waren. Naast deze feiten stelden de agenten nog 49 andere zware en minder zware verkeersinbreuken vast. Er werden tijdens de SLim-controle dan ook 13 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

In hetzelfde weekend kreeg de politie – naast de SLim-controles – nog 27 meldingen van verkeersongevallen. 13 ongevallen met lichamelijk letsel en 14 met enkel stoffelijke schade.