Limburg

Limburgs testfestival is uitgesteld

Nu de coronacijfers opnieuw de hoogte in gaan, heeft de organisatie van het testevent in Hasselt beslist om tijdelijk de pauzeknop in te drukken.

Het indoor testevent in de Grenslandhallen van Hasselt stond voor eind april gepland. Duizend studenten zouden er één avond van een authentieke festivalervaring kunnen genieten: met optredens, alcohol, dansen en zingen, maar zonder mondmaskers en anderhalve meter afstand. Het wetenschappelijke experiment dient onder meer de efficiëntie van de snelle zelftests na te gaan, in de hoop zo de festivalzomer te redden.

Harde cijfers

Gelet op de huidige coronacijfers en de bezetting van de ziekenhuisbedden is de kans dat het project nog in de geplande periode kan doorgaan zo goed als onbestaande. Daarom werd tijdelijk de pauzeknop ingedrukt. Wanneer het testevent wel kan doorgaan, is nog niet duidelijk.

Toen de Vlaamse regering het testevent twee weken geleden aankondigde, was er geen wettelijk kader voor de snelle zelftests die zouden worden ingezet. Dat kader is er nu wel dankzij een nieuw koninklijk besluit, waardoor de snelle zelftests dra bij de apothekers in de rekken liggen. Het testevent in Hasselt wacht nog op goedkeuring van het federale niveau.