Limburg

Luikse luchthaven breidt activiteiten uit tot in Zuid-Limburg

Het logistiek bedrijf Coastair Chartering, actief aan de Luikse luchthaven, breidt de activiteiten uit naar Tongeren. Dat is op termijn goed voor twintig extra jobs.

Het logistiek bedrijf Coastair Chartering begon in 1998 in Oostende – vandaar de naam Coastair – met export en import via luchttransport. In 2011 verhuisde het bedrijf zijn activiteiten naar de luchthaven van Luik. Pascale De Mieter runt het bedrijf samen met haar echtgenoot Ronny Samaey. Het paar woont ondertussen ook in Tongeren.

“Een uitbreiding van ons bedrijf was nodig om de stijgende vraag naar luchtvrachten op te vangen. De goede locatie van Tongeren-Oost, met aansluiting op de E313 en op een steenworp van de luchthaven van Luik, gaf de doorslag in onze keuze”, begint De Mieter. “De extra loods zal ons logistiek scharnierpunt zijn tussen de verschillende luchthavens rondom ons, maar die van Luik blijft wel de belangrijkste schakel.”

De eigenaars van Coastair verwachten dat deze uitbreiding zal leiden tot een extra tewerkstelling van tien werknemers in opstart en twintig werknemers op kruissnelheid.

Nieuwe markt

De deal met luchtvrachtvervoerder Coastair kan als bekroning tellen voor het Tongerse transportbedrijf Jacobs Logistics, dat ondertussen al 75 jaar bestaat. De samenwerking tussen Jacobs en Coastair levert immers een nieuwe markt op voor Jacobs. Co-CEO Raf Jacobs behoort al tot de derde generatie in het familiebedrijf. Hij legt uit: “We zijn klaar om de luchthaven van Luik en andere omliggende luchthavens aan te doen. Voor de activiteiten van Coastair zal op onze terreinen 8.000 m² aan warehouse in gebruik genomen worden en nog eens een 400 m² aan kantoren.”

Het transportbedrijf Jacobs telt momenteel een honderdtal medewerkers, samen goed voor een omzet van 17 miljoen euro. Het bedrijf is actief met tachtig trekkers en 130 opleggers in de Benelux, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk en beschikt over 20.000 m² ruimte voor binnenopslag en 40.000 m² buiten.