Limburg

Paardenkliniek Equitom geniet wereldfaam en breidt nog uit

De provincie Limburg verleent  een vergunning voor het uitbreiden van paardenkliniek Equitom te Lummen. Het bedrijf is gespecialiseerd in paardenchirurgie en biedt een brede waaier aan medische diensten aan. Door de vergunning zal er een nieuwe vleugel van 4 miljoen euro worden gerealiseerd en verankert Equitom zich in Limburg.

Het bedrijf Equitom is gespecialiseerd in paardenchirurgie en biedt een brede waaier aan medische diensten: chirurgie, inwendige ziekten, orthopedie, medische beeldvorming en revalidatie. Ook zijn er verschillende mogelijkheden op diagnostisch vlak. Het bedrijf stelt 65 personeelsleden te werk.  De nieuwe vergunning van de provincie maakt het mogelijk dat het bedrijf een nieuwe vleugel kan realiseren aan het bestaande erf en verankerd wordt in onze provincie. Het gaat daarbij om 2400 m².

Wereldfaam

Paardenkliniek Equitom geniet wereldfaam. De in Lummen gevestigde kliniek, gespecialiseerd in de behandeling van gewonde of zieke paarden, behoort tot de grootste en meest vooruitstrevende ter wereld. Het bedrijf is gevestigd aan de Venusbergstraat in Meldert – Lummen en situeert zich op meerdere percelen met een totale oppervlakte van meer dan 12 hectaren. Van over de hele wereld worden er paarden naartoe gebracht voor een operatie.

Hypermodern

In de nieuwe hal worden twee zones voorzien, gescheiden door een compartimentswand. In een eerste deel voorziet men extra herstelboxen voor een 70-tal zieke en revaliderende paarden. In het tweede compartiment realiseert men een nieuwe onderzoeks- en consultatieruimte, samen met een hypermodern operatiekwartier. Alle wanden zijn van glas. Dat is optimaal voor de hygiëne en de steriliteit. In het glas zitten schermen waarop de gemaakte röntgenfoto’s onmiddellijk verschijnen. Via de bovenkant wordt steriele lucht geblazen, en de deuren zijn hermetisch afgesloten.’