Limburg

Rolstoeltoegankelijke zitbanken en picknicktafels in ganse provincie

De socialistische partij Vooruit zit in de provincieraad in de oppositie. Op de raad stelde de partij voor om te investeren in rolstoeltoegankelijke zitbanken en picknicktafels in gans de provincie. En de meerderheid van CD&V, N-VA en Open VLD ging mee in het voorstel. Eind januari deed hetzelfde scenario zich voor in SInt-Truiden. Goed nieuws dus voor onze andersvaliden.

“Onze provincie staat gekend voor haar mooie openbare domein”, steekt provincieraadslid Tine Jans (Vooruit) van wal. “Hier en daar vind je picknicktafels of zitbanken waar je tijdens het wandelen of fietsen even tot rust kan komen. Helaas zijn veel van deze zitmeubels niet erg rolstoeltoegankelijk. Ook het pad ernaartoe is vaak niet erg gemakkelijk om met een rolstoel te bewandelen. Personen met een beperking moeten volop kunnen genieten van de openbare ruimte in onze provincie”, aldus het raadslid. Ze wil dat de provincie op termijn alle zitbanken en picknicktafels in de provincie rolstoeltoegankelijk maakt.

Engagement

Tine Jans vroeg én kreeg het engagement van het provinciebestuur. Die engageert zich om bij vernieuwing van het eigen domein altijd over te schakelen naar deze toegankelijke zitbanken en picknicktafels. Eind januari speelde zich op de gemeenteraad van Sint-Truiden eenzelfde tafereel af. Ook daar beloofde de meerderheid, eveneens CD&V-N-VA-Open VLD, om op voorstel van Vooruit Sint-Truiden er werk van te maken. Op het Truiens grondgebied zal er dus rolstoeltoegankelijkheid komen op alle gemeentelijke én provinciale plaatsen.