Limburg

Primeur bij Natuurpunt: verhuur vakantiehuis vlakbij natuurgebied te Bocholt

Natuurpunt verhuurt voor de eerste keer een vakantiehuis aan de rand van een natuurgebied. Het gaat om het Smeetshof in Bocholt. De typisch Kempische langgevelhoeve ligt op een paar honderd meter van de grens met Nederland.

“Soms gebeurt het dat als we een natuurgebied aankopen, dat er op het terrein ook een gebouw staat”, zegt Luk Daniels, Natuurpunt Marketing. “Gebouwen vragen onderhoud en kosten geld maar wij willen vooral investeren in natuur. En dus moeten we op zoek gaan naar de beste invulling. De Smeetshoeve hebben we nu voor het eerst ingericht als vakantiewoning. Op deze manier wordt het gebouw in stand gehouden en kunnen mensen op een originele plek logeren, dicht bij de natuur.”

Vlakbij natuurgebied

De Smeetshoeve ligt aan de rand van natuurgebied Smeetshof wat deel uitmaakt van het Kempen-Broek, een meer dan 11.000 ha groot netwerk van natuurgebieden, dat letterlijk de grens overschrijdt. “Als je hier ‘s morgens de deur uitstapt, wandel je zo de natuur in, wat alleen maar bijdraagt aan een topnatuurbeleving. Bovendien ben je hier dagen zoet met alle fiets- en wandelroutes die je kan volgen”, aldus Luk Daniels.

Voor de verhuur van deze vakantiewoning werkt Natuurpunt samen met de Nederlandse partner Buitenleven vakantie. Zij hebben jaren ervaring met deze unieke manier van logeren. In Nederland houden ze op deze manier een honderdtal huizen in stand door samen te werken met natuur- en landschapsorganisaties. En het geeft mensen de kans om een unieke natuurvakantie te beleven.