Limburg

Hasselaar Francesco van Bar Tre verongelukt

Francesco Calianno, de 34-jarige zaakvoerder van Bar Tre uit Hasselt is maandagavond om het leven gekomen. Calianno was met zijn voertuig op de baan in de Ardennen toen hij op een bepaald moment de controle over zijn stuur verloor. De Hasseltse horecawereld is geschokt.

Toen het voertuig van de baan geraakte botste de jonge Hasselaar tegen een boom. Hij overleed ter plaatse. Het nieuws dat Fracesco Calianno (op de foto rechts naast zijn vader) om het leven is gekomen met de wagen komt hard aan in Hasselt. Vrienden zijn zwaar geschokt. “Francesco ging daar soms jagen maar zette zich ook met hart en ziel in voor zijn zaak Bar Tre, die hij uitbaat met zijn broer. Als vriend was hij een hele fijne gast!” Bar Tre is een Italiaanse zaak waar lekker eten en Italiaanse wijnen centraal staan. Het pand ligt aan de Botermarkt. Het was vader Dino Calianno die BAR Tre ooit uit de grond stampteen enkele jaren geleden de fakkel doorgaf aan zijn zonen Francesco en Cesare.

Na Mimo van café ’t Hemelrijck verliest de Hasseltse horeca alweer een gekend gezicht. Het is de tweede klap op korte tijd en een groot verlies voor de stad.