Sport

Corona doet STVV-motor sputteren

De vriendschappelijke wedstrijd tussen AA Gent en STVV is donderdagnamiddag niet kunnen doorgaan. Twee spelers van Sint-Truiden hebben positief getest op het coronavirus en daarom is beslist de match af te gelasten.

Eerst kwam het goede nieuws binnen op onze redactie. De sterspeler Daiki Hashioka doet zijn intrede bij blauw-geel en belooft brokken te zullen maken. Iets wat de Truidense ploeg goed kan gebruiken nu het parfum van degradatie ergens heel ver toch ruikbaar is.

Coronabesmettingen

Maar even later kwam er – letterlijk – dubbel zo slecht nieuws binnen: spelers Nazon en Steuckers testten positief op corona. AA Gent en STVV zouden van het competitieloze weekend gebruikmaken om tegen elkaar te sparren. Maar die vlieger gaat dus niet op, want bij STVV zijn de twee spelers besmet met het coronavirus. Snel nadat dat nieuws bekend raakte, is beslist om het oefenduel op het oefencomplex van Gent te annuleren.

Geen groepstrainingen

Om erger te voorkomen is er onmiddellijk beslist om de groepstrainingen voor onbepaalde tijd op te schorten. De spelers in kwestie zijn uiteraard in quarantaine gegaan. “De nodige maatregelen zijn genomen”, zegt STVV. De schrik voor nog meer besmettingen zit er goed in.

De eerstvolgende competitiematch van de Kanaries staat pas volgende week zaterdag op het programma. Dan gaan de Truienaars op bezoek bij rode lantaarn Waasland-Beveren. STVV is na 30 speeldagen 15e met 32 punten, Waasland-Beveren telt 7 punten minder.