Sport

Door stuntelig begin alweer geen zege voor STVV

STVV blijft na dit weekend met een kater achter. In het klassement halen ze 0 op 9. Ook zaterdag ging de wedstrijd tegen Kortrijk compleet de mist in. Het had nochtans anders kunnen aflopen.

Het eerste doelpunt was er al binnen de minuut. Trainer Hollerbach had een aantal spelers laten starten die de indruk schenen te wekken nog niet goed op dreef te zijn; een chaotisch begin zeg maar. Pape Gueye legde in de 93e minuut de zege vast. De Kanaries kwamen enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Marko Ilic liet geen steek vallen. Of toch eentje. Na een kwartier gaat hij op een bijzonder ongelukkige manier in de fout. Een schot van Hashioka verdwijnt door zijn benen in doel. De VAR komt terug op de fase en keurt het doelpunt nog af voor buitenspel. Nadien staat de doelman wel paraat. In de tweede helft herpakt hij zich met enkele straffe reddingen. 


Kritiek

Bernd Hollerbach uitte voor de wedstrijd al kritiek over het aantal beschikbare spelers en zette deze uitspraken tijdens de wedstrijd kracht bij. Na een dik uur spelen was het verdediger Caufriez die in de spits moest postvatten; hij kwam Koita aflossen. 

Een doelpunt in de eerste en de laatste minuut dus voor KVK dat met 9 op 15 mag terugkijken op een geslaagde competitiestart, STVV is met 4 punten helemaal onderin terug te vinden.