Sport

Een mak Sint-Truiden laat zich uit elkaar spelen en verliest met 3-1 van Oostende

Het moet gezegd…KV Oostende nam in zijn gekende energieke stijl onmiddellijk het voortouw. Bij STVV legde coach Maes de nadruk op de organisatie. Hij stelde vijf centrale verdedigers op en zette zelfs een defensieve middenvelder ervoor als extra grendel op de deur. De Kanaries gaven dan ook weinig weg, op een kopkans voor Theate na. De vlugge Sakala ontsnapte wel eens aan Teixeira, maar moest dan te ver uitwijken.

Uit verband gespeeld

Gaandeweg slaagde Oostende er toch meer in om STVV uit verband te spelen. Bataille was schuin voor doel nog niet zelfzuchtig genoeg, maar wat later had Bätzner wel het juiste idee. Bij Sint-Truiden kregen ze namelijk een vrije trap niet ver genoeg weg. Met veel overzicht kopt Bätzner de bal door naar Gueye, die netjes afwerkt. Die lijkt met zijn achterwerk voorbij de laatste verdediger te staan, maar de goal telt. 1-0 voor thuisploeg Oostende.

Sint-Truiden moet zich dan bijstellen naar een 4-4-2. Oostende had even de tijd nodig om zich daarop in te stellen, maar gaf alleen een halve kans weg aan Suzuki. Na enkele minuten had de thuisploeg opnieuw het overwicht.

Strafschoppen doen wedstrijd definitief kantelen

KVO-coach Blessin zag tot zijn genoegen een meer open tweede helft waarin zijn jongens beter tot hun recht kwamen. De aanhoudende druk van de Badstadjongens werd De Ridder teveel. Hij beging handspel in de zestien en Gueye mocht vanaf de stip zijn tweede goal maken. Sint-Truiden wist het even niet meer. Hjulsager kopte over en Sakala plaatste een uitstekende mogelijkheid voorlangs.

Sakala kreeg na nieuw handspel, ditmaal van Pius, toch de kans om zijn dertiende van het seizoen te maken. De Oostendse topschutter maakte er 3-0 van en zo was de zaak beklonken. STVV spartelde nog wat tegen in de persoon van invaller Nazon. Die knalde eerst op de arm van Hubert en schudde in het absolute slot nog een geweldige dribbel uit zijn benen om de 3-1 op de schoen van Suzuki te leggen. STVV had duidelijk niet zijn beste dag.

KVO doet weer mee in de top. “Volgende week tegen Genk is het een mooie affiche. Jammer genoeg zonder supporters, maar goed. We moeten niet meer achteromkijken. Alles wat erbij komt, is bonus”, aldus Brecht Capon van KVO.

Maes: “Doelpunten te gemakkelijk weggegeven”

Het STVV van Peter Maes kwam mak voor de dag. “Het belangrijkste verschil was de intensiteit. Ik denk niet dat we in het eerste uur twee keer de tweede bal hadden. In de eerste helft konden we geen vijf keer na elkaar passen.”

“Tegen zo’n agressief team moet je de vrije man vinden. Je mag niet meegaan in dat spel, maar moet proberen te voetballen. Dat hebben we niet gedaan. Je moet hier met elf man top zijn, maar er waren een paar jongens in de as die niet thuis gaven”, zuchtte de coach.

“De eerste goal was kantje boord buitenspel, denk ik, maar die twee andere… Ook al speel je slecht, bij 1-0 kan je altijd nog iets doen. Maar we gaven die twee doelpunten heel gemakkelijk weg.”

“Ik heb deze week jongens laten rusten. Ik weet niet of het toeval is, maar nèt die lieten het afweten. Misschien was het een mentale kwestie. Gelukkig kunnen we heel snel schakelen naar woensdag en onze lessen trekken. Als team en individueel.”