Sport

Een onnodige 1-1 voor STVV

Na een wondermooie goal van Colidio leek STVV op weg naar een 0-1-zege totdat Depoitre in de slotminuut de gelijkmaker binnentrapte. STVV heeft een 4e uitzege op rij binnen handbereik, maar dan gaat plots het licht uit bij Sankhon. Met een onnodige overtreding op Castro-Montes geeft hij in de extra tijd nog een vrije trap weg. Het blijkt een ongewilde assist voor de gelijkmaker van Depoitre.

Gent knoopte zondag na een 2 op 12 eindelijk aan met de zege en wou op dat elan doorgaan tegen STVV. Geen evidente opdracht, want de Truienaars  wonnen hun laatste 3 uitwedstrijden en zakten dus met vertrouwen af naar de Ghelamco Arena.

De thuisploeg nam het initiatief in de openingsfase, maar meer dan balbezit leverde dat niet op. Pas na een kwartier viel er een eerste doelkans te noteren. Marreh probeerde het van net buiten de zestien, maar Schmidt ging goed plat en werkte zijn schot in hoekschop.

Halfweg de eerste heflt kwam STVV uit het niks en op een wondermooie manier op voorsprong. Colidio haalde vanaf het halve maantje verwoestend uit en schilderde de bal met een heerlijke knal in de kruising.

Een gevatte reactie van Gent bleef uit. Maar met de rust in zicht kwam de thuisploeg plots toch bijzonder dicht bij de 1-1. Met een heerlijke voorzet bracht Castro-Montes Jaremtsjoek alleen voor Schmidt, maar de Oekraïner mikte van dichtbij pal op de doelman. 

Domme overtreding Sankhon verknalt Truiens feestje

Vanhaezebrouck gooide Depoitre in de strijd bij het begin van de tweede helft, maar tot een blitzstart van de thuisploeg leidde dat niet. Verloren ballen en misverstanden, die waren er wel. Bij STVV zagen ze het graag gebeuren.

Op het uur ontsnapte Gent zelfs aan de 0-2. Na een slechte vrije trap van Colidio viel de bal toch voor de voeten van Suzuki en die haalde in één tijd verschroeiend uit. Met een knappe redding kon Bolat een nieuwe opdoffer voor Gent voorkomen.

Meteen daarna pakte Jaremtsjoek uit met een klasseflits, maar alleen voor Schmidt kon hij zijn knappe één-twee met Kums niet afronden. Ook de inbreng van Niangbo en Malede bracht weinig beterschap bij Gent, dat in de slotfase ontsnapte toen Nazon na een slecht uitgevoerde counter in het zijnet besloot.

STVV leek op weg naar zijn 4e uitzege op rij, maar in de extra tijd verknalde Sankhon het Truiense feestje. Met een domme overtreding op Castro-Montes gaf hij nog een vrije trap weg en net daarop maakte Depoitre in de laatste seconden nog gelijk. Buatu devieerde zijn schot op Schmidt en zo in eigen doel.

Gent ontsnapt dus aan een 6e thuisnederlaag, maar de resultaten in de Ghelamco Arena blijven dit seizoen bijzonder zwak met amper 14 punten uit 13 thuiswedstrijden. Ter vergelijking: in 13 uitwedstrijden sprokkelde het 4 punten méér.