Sport

Genk overheerst op de Kanaries met 4-0

Racing Genk heeft de Limburgse derby tegen STVV gewonnen. De thuisploeg legde er vier in het mandje en verzekert zich zo van een plaatsje in Play-off 1. De 4-0 komt hard aan in Sint-Truiden.

Na een paar minuten en een halve kans aan beide kanten nam Genk het heft in handen. Bongonda ramde een leuke kans eerst nog haastig over, maar was na 20 minuten wel trefzeker op een voorzet van Ito. Sint-Truiden was nog niet bekomen van de klap of het stond al 2-0. Heynen pikte de bal op en werkte onbedreigd af.

Beven

STVV stond achterin te sidderen en te beven. Buatu tikte de bal per ongeluk tot bij Thorstvedt, die een gaatje vond onder Schmidt en er 3-0 van maakte. Na een lichte duw van Cuesta mocht Suzuki milderen, maar zelfs een strafschop benutten lukte niet voor de amechtige bezoekers.

De bezoekers toonden vlak na de rust hun tandjes, maar slikten al snel een nieuwe tegenslag. Topschutter Onuachu rondde een alweer heerlijke aanval af en bracht zijn totaal op 27.

Niet alles was echter rozengeur en maneschijn bij Genk. Cuesta en Ito vielen immers uit met een blessure. De machine van de thuisploeg draaide er niet minder vlot door. Bongonda verwende de fijnproevers met een paar staaltjes van zijn techniek en deed het doelkader nog trillen met een knal tegen de deklat.

Genk speelde als een verveelde kat met de Kanaries, maar hield het tot opluchting van de bezoekers bij 4-0. KRC Genk lijkt klaar voor Play-off I en voor de bekerfinale tegen Standard.