Sport

Kanaries winnen met 3-0

STVV heeft het duel tegen Cercle Brugge gewonnen. De Kanaries stuurden de Bruggelingen met een 3-0-nederlaag weer naar huis en doen zo een prima zaak met het oog op het behoud.

De wedstrijd kwam maar traag op gang. Beide ploegen bouwden veel voorzichtigheid in in hun spel en schuwden de risico’s.

Na een kwartier was daar het moment voor Christian Brüls. Hij kreeg de bal van Suzuki buiten de zestien meter, kapte zich vrij en krulde het leer heerlijk in de bovenhoek. Het eerste doelpunt van Brüls voor STVV, en meteen een pareltje.

Cercle bakte er maar weinig van in de eerste helft, maar kwam wel bijna langszij toen een voorzet slecht verwerkt werd door de STVV-defensie. Ugbo had de gelijkmaker aan de voet, maar duwde de bal van dichtbij over.

Sterker Cercle na de rust, maar STVV is efficiënter

Ook het begin van de tweede helft was voor STVV. Suzuki had al snel de 2-0 aan de voet, maar de Japanner liet na om de wedstrijd dan al te beslissen.

Daarna was het aan Cercle Brugge om een versnelling hoger te schakelen. De Bruggelingen kwamen gretiger en scherper voor de dag dan in de eerste helft en drukten de thuisploeg achteruit. Dat leverde ook kansen op voor Hoggas en Musaba, maar geen gelijkmaker.

Bij een schaarse tegenprik sloeg STVV genadeloos toe. Brüls verraste de Cercle-defensie met een schijnmanoeuvre bij een vrije trap, waarna hij de bal precies op het hoofd van Teixeira schilderde. De Portugees kon niet meer missen: 2-0.

Een mokerslag voor Cercle, dat in de slotminuut ook een derde goal slikte na een afgeweken schot van Durkin. STVV lijkt zo stilaan richting veilige wateren te varen, voor Cercle worden het nog spannende weken.