Sport

Lauwe reacties van STVV-supporters op nieuwe trainer

Bernd Hollerbach (51) is de nieuwe coach bij STVV. Daarmee kiest Stayen voor een Duits toptalent. Maar de supporters reageren lauw op de bekendmaking. “Wij willen spelers en een trainer van onze stad of streek”, klinkt het gelaten.

Hollerbach klinkt zelf hoopvol: “STVV heeft geen stabiel seizoen achter de rug. Hopelijk kunnen we dit seizoen beter doen”, stelde hij in zijn eerste communicatie. “Wat mijn ambitie is? Dat is nu moeilijk te zeggen. We hebben zes weken om de ploeg klaar te stomen. Een nieuwe trainer schept nieuwe kansen en motivatie. Iedereen krijgt zijn kans.”

Lauwe reacties

Voor de STVV’ers maakt de entrée alvast weinig indruk. “Ik heb met mijn vrienden-supporters het er nauwelijks over gehad. Laat me dit zeggen: ik voel niet de ambiance of het enthousiasme. Niks persoonlijks tegen die Duitser hoor, maar men had toch eens iemand van eigen stad of streek kunnen kiezen. Ik mis het gevoel dat STVV ‘van ons’ is.”

Geen geloof

Ook voetbalspecialisten zien hiaten in het Japanse beleid van de club. “Peter Maes is niet gebleven, onder meer omdat hij niet gelooft in het sportieve plan van de clubleiding. Trainers hebben bij STVV maar weinig in de pap te brokken. Maes keek er nochtans naar uit om met kennis van zaken en passie in zijn coaching opnieuw publiek naar het stadion te halen en connectie met hen te maken. Er zullen nog wel andere redenen zijn voor zijn vertrek, maar om iets op te bouwen had men Maes aan boord moeten houden.”

Leegloop

Iedereen die de voorbije jaren op Stayen werkte, vindt nu elders werk in het profvoetbal. Zo trekt de hoofdkinesist van STVV de deur achter zich dicht en trekt hij naar OHL, waar ook Truienaars in het management vertoeven.

Bij nieuwbakken 1A-club Union zijn maar liefst 5 Truienaars tewerkgesteld (AD, TD, dokter, kiné en teammanager). Kortom: bij STVV vertrekt iedereen. De Japanners voelen blijkbaar geen noodzaak om met capabele mensen – anders zouden ze elders niet aan de slag kunnen – van eigen streek te werken. “Zo bouw je geen bruggen naar de kritische fan en is de lokale verankering geen thema voor de Japanners”, geven kenners ons mee.

Op nieuwe spelers is het intussen wachten. Of hoe het alweer een onrustige zomer wordt bij de Kanaries.