Sport

Ledenaantal stijgt spectaculair bij hockeyclub Hasselt Stix

De finale van het hockey op de Olympische Spelen was een bloedstollende thriller met de ultieme bekroning waar onze hockey-mannen al jaren naartoe werkten. Bij Hasselt STIX barstte een feestje los. En ook het ledenaantal gaat door het dak.

De hockeyclub, die in het gehucht Kiewit gelegen is, werd opgericht in maart 2013. Voorzitter Raf Mommen ziet eenzelfde beweging als bij het tennis in de tijd van Clijsters en in het basket sinds The Cats op EK-niveau spelen. “Onze hockeysport genoot nauwelijks bekendheid maar groeide de laatste jaren uit tot één van de populairste. De Spelen van 2016 in Rio waren een belangrijk kantelmoment. Ondanks de verloren finale hebben we toen een hevige toename van het aantal leden gehad. Verder zijn er elk jaar gratis kennismakingen en sessies start-to-hockey, die ook altijd aanslaan.”

Familiaal

Het typische aan de club is wat vele Limburgse clubs kenmerken: het familiale karakter. Basketbalclub Femina Habac uit Sint-Truiden heeft eenzelfde sfeer en aanpak. Iedereen heeft er zijn plaatsje. Ook in aanloop naar de Spelen is er beduidend meer interesse. En met de gouden medaille op zak verwacht de voorzitter nog een extra sprong qua ledencijfers.

Twee extra velden

Het gaat zelfs zo ver dat de hockeyclub op korte termijn zal uitbreiden met twee nieuwe velden. Er zal ook met sportscholen worden samengewerkt. Het budget voor deze investering bedraagt om en bij 1,6 miljoen euro.

Het Limburgse aandeel in de hockeysport blijft voorlopig gering. Er zitten in de jeugdploegen wel wat talenten en bij de club hopen ze dat er iemand zich kan doorzetten tot op het hoogste niveau.