Sport

Moeskroen schuift rode lantaarn door naar STVV

Ondanks een gretige start afgelopen zaterdag tegen Charlerloi kregen de Kanaries in de 51e minuut het deksel op de neus. Het werd 1-2 voor Charlerloi. Bij de spelers klonk er achteraf frustratie. Niet zo bij hun nieuwbakken trainer, de Lommelaar Peter Maes. “Er volgen nog enkele wedstrijden waarin we punten kunnen pakken.”

STVV startte met een sterk geloof in zichzelf. “We begonnen vanuit een goede organisatie. En een prima mentaliteit, maar dat is logisch na een coachwissel”, oordeelde Peter Maes. “We wilden iets creëren, maar in de zone van de waarheid vonden we geen oplossingen.” In een tijdspanne van 51 minuten kwamen de Zebra’s twee keer aan het doel van de Kanaries, twee keer werd er slecht verdedigd en hing de bal in het net. “Die goals vielen te gemakkelijk”, gaf Maximiliano Caufriez grif toe. “We hebben wel getoond dat onze mentaliteit goed is. Maar na de rode kaart voor Samuel werd het er zeker niet gemakkelijker op.”

Na een uur bleken de ideeën en de frisheid helemaal op. “Na 60 minuten krijgt de groep een dip. Dat zou niet mogen en dat is één van de negatieve punten die me zijn opgevallen”, oordeelde Maes. “Het is duidelijk dat deze groep elementen mist op het fysieke vlak. In onze situatie moeten we naar de oorlog kunnen gaan. Maar daarvoor missen we missen nog wat kracht. Er is nog veel werk aan de winkel.”

Veel werkpunten voor Peter Maes, die ook wel zal beseffen dat hij een pak zaken niet op één, twee, drie bijgeschaafd krijgt. “Er volgen nog veel wedstrijden in een snel tempo, maar als een nadeel zie ik dat niet. Omdat we daaruit het meest kunnen leren. Dat we intussen wel punten moeten pakken? Dat weet ik maar al te goed en daar zullen we ook alles aan doen.”