Sport

GENK-STVV 1-0 na matige wedstrijd

In een bijzonder slappe wedstrijd wist Genk te domineren, wat uiteindelijk leidde tot de 1-0.

Racing Genk heeft zich als enige Limburgse club geplaatst voor de kwartfinales van de beker van België. Het won met 1-0 van STVV dankzij een doelpunt van topschutter Paul Onoachu van Genk. Zoals de traditie dat wil, wordt dat vandaag bij Genk gevierd met appeltaart.

Beide ploegen hadden iets recht te zetten. Ze verloren allebei afgelopen weekend in de competitie: Genk tegen Anderlecht voor het eerst in 11 thuisduels, STVV kansloos aan de kust. Bij Genk heerst er toch een 1e minicrisisje voor coach Van den Brom na de wittebroodsweken waarin hij op het elan van Thorup doorging en alles won. Het bestuur heeft op tafel geklopt bij coach (voor een duidelijk systeem) en spelers (voor de nodige inzet).

Wel goesting maar geen power

Het Limburgse karakter van deze match leeft wel. Je wil een derby nooit verliezen. Maar het leeft nog harder bij STVV dan bij Genk, STVV blijft de kleinere ploeg. De Kanaries hebben zich de voorbije maand bijna gered. Peter Maes heeft ze van de laatste plaats weggehaald.

Bij STVV was er heel veel goesting om te winnen maar de ploeg kon niet overtuigen. De power die we wel zagen bij Genk, vooral in het eerste half uur, was compleet afwezig bij Sint-Truiden.

“Deze match was erg belangrijk voor de supporters en ik was er zelf ook erg op gebrand om te winnen”, zegt Steve De Ridder van STVV. “Het was een manier om ons seizoen kleur te geven. Ik ben dus heel teleurgesteld. Hopelijk kunnen we ons zo snel mogelijk redden.”