Sport

STVV in corona-problemen: “Waar gaat dit eindigen?!”

STVV is naast de strijd voor het behoud voornamelijk bezig met de strijd tegen COVID-19. Zondagochtend raakte bekend dat er – alweer – een speler positief testte. Stilaan komt de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Waasland-Beveren in het gedrang. Na de test van maandag staat de teller nu al in totaal op tien besmettingen bij de spelers en drie in de sportieve staf.

Zaterdag staat voor STVV de uitwedstrijd Waasland-Beveren ingepland. Caufriez, Teixeira, Nazon en Steuckers komen niet in aanmerking voor die match. Zij moeten wachten tot latere nieuwe tests van de Pro League negatief blijken. Pro League-medewerkers komen maandag en woensdag opnieuw langs in Sint-Truiden. Pas als zij na een periode van zeven dagen een negatieve coronatest afleggen, mogen ze opnieuw trainen en wedstrijden spelen.

Daar bovenop schorsing Teixeira en Durkin

Naast geschorsten Teixeira en Durkin zal ook Maximiliano Caufriez forfait moeten geven. Zijn zeven dagen zijn pas op het einde van de week verlopen en hij kan intussen dus niet met de groep trainen. Pas na zijn zeven verlopen dagen, is een nieuwe test mogelijk voor hem. Net als Teixeira zal Caufriez minstens geduld moeten hebben tot na het duel in Beveren. Nazon en Steuckers zijn randgevallen. Hun zeven dagen zijn nog net op tijd verlopen voor de match van zaterdag.

Of de match tegen Waasland-Beveren überhaupt kan doorgaan volgende zaterdag, is dus nog afwachten. Alles hangt er vanaf hoeveel positieve gevallen de Pro League woensdag opmeet. “Waar gaat dit eindigen”, vragen supporters zich af via redactie@haspengouwnieuws.be