Sport

STVV in het nauw na verlies tegen Eupen

Eupen heeft een belangrijke stap gezet in de strijd voor het behoud. Het team uit de Oostkantons klopte STVV in een rechtstreeks duel. Onze Kanaries moesten niet onderdoen voor de bezoekers, maar kregen een fikse knauw na de uitsluiting van Teixeira op het uur.

Veel goede wil en inzet bij STVV en Eupen, maar echt vrolijk werd je niet van wat van beide ploegen in de 1e helft lieten zien. Musona probeerde het wel, maar zijn kanon stond niet goed afgericht. Aan de overkant landde een slappe vrije trap van Brüls dan weer in grijparmen van Defourny.

Met het halfuur in zicht was er dan toch even een opflakkering: Lavalée stelde Defourny op de proef met een laag afstandsschot. Maar de beste kans voor STVV kwam even later toen Suzuki net te laat kwam aanglijden op een lage voorzet van Brüls.

Een kansarme eerste helft stevende af op een logische brilscore, maar kort voor de rust sloeg Eupen verrassend toe. Na een kort genomen hoekschop schilderde Adriano de bal op het hoofd van Baby en met een stevige buffelstoot liet die Schmidt kansloos achter: 0-1.

Uitsluiting Teixeira snijdt STVV de adem af

STVV wou kort na de rust meteen toeslaan en bijna lukte dat ook. Een lage voorzet van Mboyo werd door Miangue ongelukkig in eigen doel gewerkt, maar door voorafgaand buitenspel van Mboyo ging het Truiense feest uiteindelijk niet door.

Integendeel, op het uur werd de opdracht nog wat moeilijker voor STVV. Musona zette Teixeira te kijk en die trok de doorgebroken aanvaller net voor het ingaan van de zestien onderuit. Rood was het onverbiddelijke verdict van scheidsrechter Boucaut.

Eupen probeerde het numerieke overwicht meteen uit te buiten. Schmidt had een uitstekende redding nodig om Peeters van de 0-2 te houden. STVV bleef zo wel in de wedstrijd, al kon het Eupen niet echt in de problemen brengen.

In de slotfase besliste de pas ingevallen Prevljak de wedstrijd. Met een knappe dribbel in de zestien zette hij de Truiense defensie te kijk en ook Schmidt had geen verhaal tegen zijn lage schuiver: 0-2. STVV stribbelde nog even tegen met kansen voor Nazon en Suzuki, maar bleef wel met lege handen achter.