Sport

STVV moet duimen leggen

Club Brugge heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van de concurrenten. In een match met 2 gezichten bij STVV werd het 1-2. De Kanaries halen dus geen 12 op 12.

Club was beresterk voor de rust met goals van nieuwkomer Dost (al na 12 minuten!) en Lang. STVV nam de 2e helft voor zijn rekening, Buatu scoorde snel. Club kwam vaak goed weg, maar herstelde naar het einde het evenwicht.

Sint-Truiden stond misschien pas 15e, maar sinds de komst van Peter Maes pakte het wel een knappe 9 op 9. Na nederlagen van de nummers 2 tot en met 5 kon Club dan weer een gouden zaak doen. Daarvoor rekende het op nieuwe spits Bas Dost. De Ketelaere zakte een rijtje om de plek van de geschorste Vanaken in te nemen. Aan motivatie geen gebrek, dus.

Toch was het Sint-Truiden dat als eerste het lege Stayen wakker schudde. Suzuki kwam een stap tekort om de bal van dichtbij binnen te koppen. Een gemiste kans, want nadien werd het overspoeld door een gretig Club. Daar kon Lang niet veel later zijn kanon afvuren omdat Dost drie verdedigers naar zich toezoog, maar zijn poging ging hoog over.

Sint-Truiden moest in de tweede helft uit een ander vaatje tappen of het was rijp voor een afstraffing. De peptalk van Peter Maes had zijn effect in geen geval gemist, want Club schrikte meteen twee keer op. Eerst ging Mignolet onhandig onder een Truiense hoekschop door, meteen daarna kon invaller Nazon zijn schot niet op doel richten.

De wederopstanding leek snel de kop ingedrukt te worden wanneer De Ridder op de enkel van De Ketelaere ging staan. Een overtreding die deed denken aan die van Vanaken tegen Eupen, al bleef het deze keer bij een geel karton. Minuten later was het uitgerekend De Ridder die het leer op het hoofd van Buatu schilderde, 1-2 en we hadden plots weer een wedstrijd.

Niets leek een ingedommeld Club te kunnen wakker schudden, want Sint-Truiden bleef ook na de aansluitingstreffer de enige gevaarlijke ploeg.

Bij Sint-Truiden leken de kaarsen stilaan uit te doven, maar de fatale ademstoom kwam uit de eigen rangen. Nazon, die eerder al twee kansen de nek omwrong, reageerde te fel tegen Kossounou en mocht een handvol minuten voor zijn ploegmaats douchen.