Sport

STVV pakt drie punten dankzij gouden duo

OH Leuven is er op het veld van STVV niet in geslaagd om de 3e plaats in het klassement te bemachtigen. OHL viel bij een 1-1-tussenstand met z’n tienen en incasseerde daarna nog twee tegengoals. Sint-Truiden blijft op de 15e plaats, waarbij het gouden duo Mboyo-Suzuki opviel.

STVV vloog er meteen in, met al na twee minuten een eerste waarschuwingsschot van Mboyo, die voor het eerst mocht starten bij de Kanaries. De thuisploeg zette door en werd daar nog voor het kwartier voor beloond met de 1-0 van Suzuki, op voorzet van Mboyo. Een gouden spitsduo lijkt geboren.

De bezoekers, met topaankoop Siebe Schrijvers op de bank, hadden wat meer tijd nodig om in hun spel te komen. Pas halverwege de eerste helft volgde het antwoord op de openingsgoal. De onvermijdelijke Henry strafte slecht uitverdedigen bij STVV genadeloos af: 1-1.

Ngawa mag al snel gaan douchen bij OHL na stevige tackle

OHL had het momentum te pakken na de gelijkmaker van Henry, maar de rode kaart voor Ngawa deed de wedstrijd weer in het voordeel van STVV kantelen. Ngawa werd van het veld gestuurd na een gevaarlijke tackle op Suzuki. Meteen daarna schitterde Mboyo met de 2-1.

Ilombe Mboyo was trouwens bij zijn eerste basisplaats van goudwaarde voor STVV. Hij leverde twee assists voor Suzuki en scoorde tussendoor zelf de 2-1.

Suzuki beslist de partij met z’n tweede goal

STVV maakte al snel na de pauze optimaal gebruik van de man-meersituatie. Mboyo glipte door de buitenspelval en bood Suzuki z’n tweede van de avond aan op een dienblaadje. De Japanner miste niet en legde de wedstrijd zo al vroeg in de tweede helft in een beslissende plooi.

Na de inbreng van Siebe Schrijvers slaagde OHL er toch nog in om de thuisploeg onder druk te zetten. De bezoekers omsingelden een tijdlang de zestien meter van STVV, maar kwamen niet verder meer dan een verraderlijk schot van Mercier en een ongevaarlijke kopbal van Henry.

In de slotfase ontsnapte OHL nog een paar keer aan een vierde tegentreffer. De jonge debutant Steuckers mikte nipt naast, een goal van Filippov werd afgekeurd wegens buitenspel. 3-1, geen nieuwe zege dus voor OHL, wel een belangrijke driepunter voor STVV in de strijd om het behoud.

Peter Maes zag beide ploegen sterk spelen. “Als je de eerste helft ziet, zie je twee ploegen die vol gaan en een heel hoog tempo spelen. De kwaliteit van de eerste helft was gewoon heel goed. Of de rode kaart een kantelmoment was, kan ik echt niet zeggen. Wij zaten heel goed in de wedstrijd. Wij hadden heel veel goede momenten, zij hebben er ook enkele gehad. Ik weet dus niet of je kunt stellen dat wij vandaag de drie punten thuis houden door die rode kaart. Dat denk ik niet”, besluit hij.

STVV wint met 3-1