Sport

STVV pakt Standard in met 10 spelers

STVV is niet langer die vermaledijde rode lantaarn. Met 1-2 winnen van Standard deed zichtbaar deugd bij de spelers. En dat met slechts 10 man na een rode kaart voor Caufriez.

Na vijf minuten ziet STVV’er Suzuki zijn kans schoon en stormde alleen op doel. Hij legde breed tot bij Nazon. STVV komt dus al vroeg op voorsprong.

Iets later komen de Rouches even in het spel. Muleka legt goed af en doelman Schmidt redt de poging van Carcela. Voorts was het al STVV wat de klok slaat. Colidio trapt een afvallende bal naast via een verdediger. Maar de hoekschop die daar op volgt, wordt binnengelokt door Suzuki die helemaal vrijstaat, losgelaten door Jans. Het staat na een kwartier 0-2 voor STVV.

Rode kaart – “Iets te streng”

De Kanaries moesten bijna de volledige tweede helft met z’n tienen spelen na rood voor Caufriez, maar hielden mooi stand. Eindscore op het bord: 1-2. Trainer Maes reageert: “We hadden deze wedstrijd al veel vroeger moeten beslissen. Na de 0-2 zijn we een paar keer erg dicht bij 0-3 geweest. We hebben Standard in de eerste dertig minuten veel pijn gedaan. De balans tussen kort en diep spelen was perfect. De rode kaart is een negatieve voetnoot, maar ik moet de beelden nog eens bekijken. Mijn eerste indruk was dat het in de actie gebeurde en dat Caufriez aan de bal was, maar ik kan mis zijn. Toen ik het live zag vond ik het vrij streng. We zijn weer weg van de rode lantaarn. Met deze driepunter leggen we weer druk bij heel wat tegenstanders en dat is alleen maar goed voor ons.”