Sport

STVV sluipt weg uit de gevarenzone

STVV pakt met haar overwinning op Beerschot (1-0) 9 op 12 onder Peter Maes en sluipt zo wat weg uit de gevarenzone.

Kort voor de rust slaat STVV toe met een kort genomen hoekschop. Colidio pakt uit met een perfecte voorzet en aan de tweede paal geeft Suzuki Vanhamel het nakijken. Het doelpunt volstaat meteen voor winst, want bij Beerschot zijn ze het noorden helemaal kwijt. Zowel bij STVV als bij Beerschot stond er een Suzuki tussen de lijnen, maar enkel die van de Kanaries schitterde. Hij zorgde op het einde van de eerste helft voor de winning goal en kwam in de tweede helft erg dicht bij een 2e kopbaldoelpunt.

STVV begon met 6 op 6 aan de wedstrijd, Beerschot met 0 op 9. Of een ploeg met een stijgende vormcurve tegen een ploeg die het juiste spoor een beetje kwijt is. Ook een duel tussen 2 Suzuki’s. Beide aanvallers lieten zich meteen gelden, maar hun schoten waren niet gekadreerd.

STVV probeerde de forcing voeren, maar was vaak slordig in de beslissende fase. Iets voorbij het kwartier kon Colidio toch eens voor gevaar zorgen, maar zijn afstandsschot ging net voorlangs. Ook Beerschot probeerde het vooral van ver. Schmidt moest enkel ingrijpen op een verraderlijke knal van Sanusi. In een kansarme eerste helft zat het venijn in de staart. Na een kort genomen hoekschop van De Ridder gooide Colidio de bal naar de tweede paal en daar liet Suzuki Vanhamel kansloos achter met een rake kopbal: 1-0.

Tweede helft

STVV liet het initiatief aan Beerschot in de tweede helft, maar prikte af en toe gevaarlijk tegen. Garcia schilderde een voorzet perfect op het hoofd van Suzuki, maar met een knappe reflex hield Vanhamel de Japanner van een tweede treffer én Beerschot in de wedstrijd. Maar ondanks aandringen slaagden de bezoekers er maar niet in om kansen af te dwingen. Schmidt moest in de slotfase wel nog eens in actie komen op een verre knal van Coulibaly. In de extra tijd was het nog even schrikken voor STVV toen Holzhauser bijna Noubissi lanceerde, maar zijn tikje was net niet op maat en belandde in de handen van Schmidt.

Het Maes-effect

Peter Maes heeft zijn start als trainer van STVV niet gemist. Na een nederlaag tegen Charleroi loodste hij zijn team naar winst tegen Zulte Waregem, Standard en nu dus ook Beerschot. 

“Ik wilde hier weer een team neerzetten van spelers die voor elkaar strijden en voor Nieuwjaar nog zoveel mogelijk punten sprokkelen. Daar zijn we uitstekend in geslaagd, we hebben meer punten gepakt dan we verwacht hadden. Dit geeft ons toch wat comfort voor de moeilijke maand januari”, besluit Maes.