Sport

STVV speelt mooi voetbal tegen Anderlecht maar “er had net iets meer kunnen inzitten”

STVV en Anderlecht gaan elks met een puntje naar huis. Paars-wit leek dankzij (discutabele) penalty’s van Refaelov en Gomez af te stevenen op de overwinning. STVV gaf niet op en dat werd beloond. De 2-2 op het eindbord is correct, alhoewel STVV kansen bij de vleet had in de eerste helft.

Als Anderlecht op speeldag elf niet verder wilde wegzakken in de rangschikking, moest het wel punten pakken op STVV. Dat zowel Yari Verschaeren als Benito Raman op de bank begonnen ging er bij heel wat Anderlecht-supporters niet in.

STVV liet er geen gras over groeien. Ze grepen met hun hoge pressing Anderlecht in de beginfase bij de keel onder impuls van een sterke Brüls.
Hij zorgde voor gevaar met verschillende schoten. De kansen vielen in een aantrekkelijke eerste helft als rijpe Haspengouwse appelen uit de lucht.
Cacace testte Van Crombrugge een keer en ook aan de overzijde kreeg de doelman flink wat werk. Refaelov probeerde het eens waarna Zirkzee zijn schot op de kruising uit elkaar zag spatten. Toch was het STVV dat voor het meeste gevaar zorgde. Hayashi kreeg nog een grote kans en Bauer liet de 1-0 liggen door het leer in het zijnet te trappen.
Hara kopte dan weer naast. Het was een klein wonder dat er voor de rust nog geen doelpunt viel.

Discutabele strafschop voor Anderlecht

Wat voor de pauze niet lukte, ging in de tweede helft wél vlotjes voor Anderlecht. Kouamé stormde alleen op Schmidt af en ging dan neer. Strafschop volgens scheidsrechter Boucaut, maar was er wel contact? De VAR riep Boucaut vreemd genoeg niet naar het scherm. Very strange indeed.
Bij STVV gingen de spelers door op hun élan, sommigen zelfs met misprijzen voor de komedie van Kouamé. Konaté schoot met een vluchtschot raak, maar aan de overzijde ging de bal wederom op de stip. Na een ingreep van Durkin op Raman ging de spits neer. Nu riep de VAR Boucaut wel naar het scherm.

Leistner in extra time

De thuisploeg zette dan nog alles op alles. In de extra tijd trof Leistner nog via een interventie van Harwood Bellis raak. Zo moeten beide teams tevreden zijn met een punt na een aangenaam potje voetbal.

Bij STVV waren ze achteraf blij dat ze in extremis nog een punt uit de brand konden slepen. Maar dat hadden er eigenlijk drie moeten zijn. Ook scheidsrechter Boucaut en de VAR moesten het ontgelden.