Sport

STVV-speler Caufriez ernstig gewond en langere tijd ‘out’

STVV moet het einde van de reguliere competitie afwerken zonder Maximiliano Caufriez. De verdediger reed met zijn grasmaaier over zijn voet en is ernstig gewond.

Caufriez is een vaste waarde in het elftal van coach Peter Maes. Hij speelde dit seizoen 23 competitiewedstrijden. Maar nu staat de 24-jarige verdediger voor onbepaalde tijd aan de kant. Caufriez heeft bij het maaien van het gras in zijn tuin zijn linkervoet ernstig verwond toen die onder het mes van de machine belandde. 

Dat het ongeval zeer ernstig te noemen is blijkt uit het feit dat er even werd gevreesd voor de carrière van de Waalse voetballer. Stukjes van de dikke teen en van de tweede teen gingen verloren. “Alles zal nu afhangen van hoe goed hij herstelt van de ingrepen die door clubdokter Bollaers en een plastisch chirurg gedaan werden aan beide tenen”, is te horen bij de club. “Wij doen liever niet aan voorspellingen. We vrezen dat een volledig herstel niet mogelijk zal zijn. Vooral van de tweede teen ging bot verloren. Gelukkig is die teen niet de allerbelangrijkste voor het goed kunnen voetballen.”