Sport

STVV vecht tegen degradatie: Muscat ‘out’ – Hollerbach komt niet

STVV bevindt zich na 14 speeldagen in volle degradatiestrijd. Dat kostte de Australiër Muscat, die sinds de zomer hoofdcoach was, zijn kop. En Hollerbach komt niet!

Maar ondanks de malaise binnen de club waren er vorige week toch woorden van dank tussen ex-coach en spelers. “Bedankt voor al jullie inspanningen”, liet Muscat een boodschap voor de spelers achter op het instructiebord. “Het beste voor de rest van het seizoen én de toekomst.” Ook zijn assistenten tekenden mee.

De Ridder, die van Muscat de aanvoerdersband kreeg, wuifde zijn coach ook met mooie woorden uit: “Bedankt, trainersstaf! Het was een plezier. En voor mij persoonlijk: Kevin, bedankt voor alles! Ik ben je heel wat verschuldigd. Het beste voor de toekomst.”

Kevin Muscat wordt dus de laan uitgestuurd. Zijn ontslag hing al langer in de lucht door de tegenvallende resultaten. Nu is het zover. Bernd Hollerbach werd de voorbije week in de media aangekondigd als de nieuwe T1, maar hij komt niet. STVV is op zoek naar iemand die de Kanaries uit het slop kan halen.