Sport

STVV verliest van Zulte Waregem met 1-2

Zulte Waregem heeft de volle buit gepakt in Sint-Truiden. De thuisploeg miste voor de rust de kansen, Zulte Waregem deed dat na de rust niet: 1-2. STVV moet na een 0 op 6 weer achterop beginnen te kijken in de stand. Peter Maes bleef positief. “Dit was voetballend onze beste prestatie onder mij.”

Het werd een uitstekende eerste helft op Stayen. Dompé bracht Bruno al snel alleen voor doel, maar Schmidt voorkwam een vroeg doelpunt. Enkele minuten later hield hij ook Vossen van een treffer en tussendoor liet Suzuki een uitstekende kopbalkans voor de thuisploeg onbenut.

Nog voor het kwartier mocht de Japanse aanvaller het nog eens proberen. Op aangeven van Caufriez besloot hij op de paal. Aan de overkant moest Schmidt zich dan weer onderscheiden op schoten van Dompé en Govea. De wedstrijd viel geen moment stil.

Halfweg de eerste helft kwam het moment de gloire van Bostyn. Met een driedubbele redding hield hij Zulte Waregem overeind. Een kopbal van Suzuki, de herneming van Cacace én een tweede poging van Suzuki: niks raakte voorbij de doelman.

STVV bleef de kansen opstapelen. Suzuki kon net niet bij een lage voorzet van Mboyo en zag de bal rakelings voorlangs hobbelen. Kort voor de rust kreeg de Japanner nog maar eens een kans na een heerlijke dribbel van Brüls en een prima voorzet van Mboyo, maar opnieuw kwam Bostyn als winnaar uit de strijd.

Zulte Waregem beslist wedstrijd met 2 goals in 3 minuten

Bostyn moest na een korte rustpauze ook in de tweede helft al snel weer aan de bak. Brüls kreeg centraal te veel ruimte, maar Bostyn ging goed plat op zijn afstandsschot. Alweer een gemiste kans voor STVV en daar betaalde de thuisploeg niet veel later een hoge prijs voor.

Dompé sneed goed naar binnen, pakte uit met enkele overstapjes en mikte de bal in de verste hoek. Een knappe goal en plots stond Zulte Waregem zowaar op voorsprong. Veel tijd om te bekomen kreeg STVV niet. Amper 3 minuten later stuurde Govea Bruno diep en die werkte via de paal de 0-2 in doel.

Twintig minuten voor het einde bracht Suzuki weer spanning in de wedstrijd. Eerst werd zijn aansluitingstreffer nog afgekeurd voor voorafgaand hands, maar niet veel later was het wél raak. Op een gemeten voorzet van Brüls kopte hij de bal buiten het bereik van Bostyn.

Zo werd het toch weer opletten voor Zulte Waregem, al kwamen de bezoekers niet echt meer in de problemen.