Sport

STVV voetbalt zich uit de degradatiezorgen tegen KV Mechelen

STVV heeft de corona- en degradatiekopzorgen van zich afgeschud tegen KV Mechelen. Suzuki en Mboyo maakten de doelpunten voor de thuisploeg. De 2-1 van De Camargo kwam te laat.

Door bekervoetbal, een corona-uitbraak en de interlandbreak was het duel tegen KV Mechelen voor Sint-Truiden pas de eerste wedstrijd met inzet in bijna een maand. Bovendien slonk de voorsprong op de rode lantaarn tot slechts 4 punten na de zege van Waasland-Beveren in Oostende.

Druk

De druk leek al snel nog wat meer opgevoerd te worden, maar Ferdi Druijf mikte de eerste grote kans recht in de handen van Schmidt. Dat lieten ze bij STVV niet aan het hart komen, want enkele minuten later was Suzuki aan de overkant wel trefzeker. Op de voorzet van Hashioka werd veel te laks verdedigd en zo kon zijn landgenoot de 1-0 vlot tegen de netten prikken.

Het antwoord van KV Mechelen liet niet lang op zich wachten. Vanlerberghe zag zijn kanonsschot in hoekschop belanden en na een knappe actie van Walsh en ongelukkig handspel van Mboyo ging de bal niet op de stip. Dat was aan de overkant wel het geval toen Walsh besloot om Suzuki en zijn eigen doelman omver te kegelen. Mboyo klaarde de klus vol overtuiging en schonk STVV een welgekomen dubbele voorsprong.

Aansluitingstreffer van De Camargo komt te laat

De inbreng van Storm en Kabore moest de bezoekers doelpunten opleveren, maar dat was er niet meteen aan te merken. De alomtegenwoordige Suzuki sprong het hoogst en knikte de bal netjes langs de paal, maar Thoelen kon de 3-0 vermijden met een ultieme kattensprong.

Niet dat KV Mechelen zelf niet in de buurt kwam van het Truiense doel. Zo kon Schoofs een prima voorzet van Walsh controleren met de borst en meteen uitpakken met een volley. De bal raakte niet verder dan een Truiense arm, maar ook de tweede Mechelse penaltyclaim kreeg nul op het rekest.

De bezoekers bleven de druk aanhouden, waardoor de voorzetten elkaar in sneltempo afwisselden. Op aangeven van Kabore kon Storm aan de tweede paal op doel besluiten, maar Schmidt leek goed op weg naar een clean sheet. Leek, want in de slotminuten was het dan toch raak. De Camargo kreeg de voorzet van Vranckx in twee tijden en met wat meeval voorbij de Japanse goalie.

Te weinig en te laat, want STVV hield de drie punten zonder al te veel problemen thuis na een verdiende en vooral welgekomen zege. Dankzij deze driepunter loopt Sint-Truiden weer wat uit op rode lantaarn Waasland-Beveren, geen onnodige luxe met het oog op de onderlinge confrontatie midden volgende week.