Sport

STVV wint alweer en rukt op naar middenmoot klassement

STVV kon zonder al te veel druk afzakken naar Kortrijk na 4 zeges onder Peter Maes. Suzuki schitterde alweer met twee doelpunten.

In het openingskwartier viel er weinig te noteren, maar na een hoekschop maakte Selemani en overtreding op Durkin en scheidsrechter Visser legde de bal op de stip. Suzuki trapte zijn eerste poging heel zwak in de handen van Ilic, maar de grensrechter zag dat de doelman net wat te vroeg van zijn lijn was gekomen. De tweede poging van Suzuki ging wel via de paal binnen. 

Kortrijk was nadien heer en meester. Selemani, Dewaele en Guèye kregen prima kansen voorgeschoteld, maar mikten op Schmidt of over het doel. Net voor de rust strafte STVV die missers af, na een voorzet van Cacace maakte Suzuki er 0-2 van.

Windstil na de pauze

Kortrijk kwam met offensieve intensies uit de kleedkamers, maar veel kansen leverde dat niet op. Een kopbal van Guèye belandde op het dak van het doel en ook een vrijstaande Chevalier miste alleen voor Schmidt.

In het slot van de partij herstelde STVV het evenwicht en kreeg het zelfs nog de beste kansen. Een kopbal van Mboyo ging een metertje naast en Filippov trapte een prima mogelijkheid hoog over. 

STVV blijft zo klimmen in het klassement met een indrukwekkende 15 op 18 onder Peter Maes. Kortrijk mist de kans om in het linkerrijtje terecht te komen.