Sport

STVV wint van Beerschot

De Beerschot-spelers hadden de boodschap begrepen, maar misten scherpte in de afwerking. Vooral Noubissi zorgde voor de rust voor gevaar. Oog in oog met doelman Schmidt besloot hij te slap. Aan de overkant was STVV wel efficiënt. Na een knappe actie van Hayashi poeierde De Ridder de bal overhoeks binnen. Een koude douche voor Beerschot vlak voor de rust.

De thuisploeg kwam met vers enthousiasme uit de kleedkamer, maar legde de bal ook in de 2e helft niet binnen. Soumaré wrong de grootste kans de nek om. Ook Holzhauser kon zijn stempel niet drukken met talloze vrije trappen. STVV boekt zo zijn 3e zege en schuift met deze 0-1 op naar de linkertabelhelft.

Testmoment voor volgende wedstrijd

Voor de derby tegen KRC Genk aanstaande zondag kiest STVV ervoor om een eigen testcentrum op te richten. Zo kunnen supporters die niet gevaccineerd zijn, toch een Covid Safe Ticket voorleggen.

Omdat het verplicht is om een Covid Safe Ticket voor te leggen, moet je meer dan twee weken volledig gevaccineerd zijn of een negatieve PCR-test afleggen. Wie de match wil bijwonen en zich op voorhand moet laten testen kan zich nog tot en met woensdag inschrijven om deel te nemen aan het testmoment op zondagvoormiddag. Een test bij de kanaries kost 10 euro en wordt gedaan in de parochiezaal ‘De Kajaan’ in Sint-Truiden.