Sport

Truiense basketbalclub Femina Habac trekt zich op gang

De coronamaatregelen hebben de vele Truiense sportverenigingen op de rem doen staan. Maar met de recente versoepelingen laat damesbasketploeg Femina Habac nu aan heel Sint-Truiden zien hoe tof de basketsport is. Op de Veemarkt mogen alle meisjes tussen 6 en 11 jaar komen proeven van de basketbalsport. Die zit al enkele jaren in de lift dankzij de successen van onze nationale ploeg The Belgian Cats.

“Wij willen je heel graag uitnodigen om samen met andere meisjes tussen
6 en 11 jaar één of twee namiddagen te komen basketten”, klinkt de enthousiaste oproep van het bestuur. “Als je op zoek bent naar een leuke, gezonde en sportieve hobby is dit dus je kans om nú al eens te komen proberen”, legt Ulrich Francis uit. “Onze ervaren coaches staan te popelen om te tonen wat voor een toffe sport basketbal is. Wij leggen de klemtoon op het familiale karakter. Zo krijgen de kinderen de kans om de andere sportieve meisjes te leren kennen. En neen, jongens willen we hier niet”, lacht hij. “Wij zijn een unieke stoere meisjesclub!”

Veemarkt

De locatie voor de twee speelnamiddagen is niet toevallig de Veemarkt geworden. “Er is ruime parking en de ouders kunnen er genieten van een drankje en een hapje op het terras van de V-bar.” Volgens de laatste regels mogen de ouders binnen aan het raam meekijken naar het basketgebeuren in de sporthal.”

Gratis inschrijven voor één of twee woensdagnamiddagen kan via www.feminahabac.be

Trudo Sporthal, Veemarkt, woensdag 16 en/of 23 juni van 14u tot 15u30.