Alken

Alken gaat voor regenboogzebrapaden

In het kader van de week van de mobiliteit zette het gemeentebestuur van Alken twee schoolomgevingen in een nieuw en kleurrijk kleedje. Voor de Basisscholen van St-Joris en Terkoest gingen kinderen van het vijfde en zesde leerjaar zelf mee aan de slag om hun schoolomgeving verkeersveilig te maken.

“We schilderden samen met de kinderen een regenboogzebrapad. Speelse en kleurrijke schoolomgevingen helpen autobestuurders om hun snelheid te matigen en onze kinderen voelen zich meer aangetrokken om spontaan het zebrapad te gebruiken”, steekt directeur Guy Raets van basisschool St-Joris van wal. Collega Tim Forier van basisschool De Kleine Reus in Terkoest vult aan: “Een regenboogzebrapad staat ook symbool voor diversiteit.  We geven aan onze kinderen het signaal dat ieder kind en ieder mens dik OK is zoals hij is. Twee thema’s dus die we aan onze leerkrachten aanreiken om mee aan de slag te gaan.”

Schepen van Mobiliteit Frank Vroonen (Groen) besluit: “Ons doel is deze legislatuur alle schoolomgevingen, maar ook de routes naar school veilig te maken voor kinderen. Leerlingen moeten met plezier én met een gerust hart naar school kunnen stappen of trappen”, aldus de Alkense schepen van Mobiliteit Frank Vroonen. “We doen dat heel concreet door schoolomgevingen zichtbaarder te maken, schoolstraten in te voeren en brede fietssuggestiestroken aan te leggen.”

Ook schepen Vroonen kwam meeschilderen