Alken

Brouwerij Alken-Maes stuurt zijn medewerkers even op café

Horeca-uitbaters én leveranciers kijken er naar uit om op 8 mei de terrassen opnieuw te laten opengaan. De Alkense brouwerij Alken-Maes lanceert zijn Cristal met een nieuw etiket en stelt alles in het werk om van de heropening een coronaveilig feest te maken. De brouwer trakteert zijn medewerkers op hun eerste pintje om de heropening van de terrassen te vieren.

De brouwerij in Alken wil haar eigen medewerkers niet uit het oog verliezen in deze drukke tijden om alle leveringen klaar te krijgen. “Een bedankje voor het vele en harde werk dat het afgelopen jaar werd geleverd en zeker nu in de aanloop naar 8 mei is wel op zijn plaats”, vertelt Manu Larose, HR directeur. “Sinds de uitbraak van de pandemie in maart
vorig jaar zit ons bedrijf in woelig water. De heropening van de terrassen is voor onze mensen en ons bedrijf een zeer belangrijk moment. We willen al onze 610 collega’s de kans geven om dit straks met hun bubbel te vieren. Op deze manier willen we hen ook een schouderklopje geven en bedanken voor de grote inspanningen die zij het afgelopen jaar hebben geleverd. Het betaalbewijs van hun rondje mogen zij indienen zodat wij de eerste pintjes voor onze rekening nemen. Voorlopig blijft het nog bij een rondje trakteren, maar hopelijk kunnen we binnenkort elkaar terug op een veilige manier ontmoeten”

Eerste pintje

Vandaag is het bij Alken-Maes alle hens aan dek om de uitbaters bij te staan en hun zaak klaar te stomen voor de heropening. Afgelopen weken werden door de brouwer maar liefst 2.500 tapinstallaties gereinigd. Naast advies en
materialen om hun zaak veilig in te richten lanceert de brouwer ook een online campagne #eerstepintje op Facebook waaraan hun horecapartners kunnen deelnemen.