Alken

‘Jeugd Zomerdorp’ valt letterlijk in het water

De teleurstelling bij de Alkense Dienst Vrije tijd is groot, maar ze kunnen er niet om heen. Woensdag – dé dag van Jeugd Zomerdorp – valt letterlijk in het water. De weergoden zijn onverbiddellijk. “Dit wordt uitstel, maar geen afstel”, verzekert schepen van Jeugd Cindy Vandormael (N-VA).

De weersvoorspellingen ogen vooral niet goed voor dinsdag. Maar de weerkaarten liegen er niet om. Ook woensdag krijgen we voor een groot deel van de voormiddag en zelfs tot in de namiddag (felle) regenbuien. Niet goed dus voor de geplande buitenactiviteiten van ‘Alken Zomerdorp’.

Dat beseft ook schepen van Jeugd Cindy Vandormael: “Gezien de slechte weersvoorspellingen zal jeugd-zomerdorp op woensdag 30 juni niet doorgaan. De activiteit wordt verplaatst naar september maar de exacte datum is nog niet bepaald”, geeft de schepen ons mee.

In juli en augustus zijn er de jeugdkampen van de 5 Alkense jeugdbewegingen. En voor de thuisblijvers is er de Speelpleinwerking Plekboel van diezelfde dienst Vrije Tijd. En de comeback van het zomerdorp voor de jeugd staat dus ingepland voor in september. Fingers crossed.