Alken

Alkenaren binnenkort naar Ethias Arena voor eerste prik

De opbouw van het vaccinatiecentrum van de eerstelijnszone Herkenrode in de Hasseltse Ethias Arena gaat verbazend goed vooruit. De Alkenaren zullen vanaf 15 februari daar hun coronavaccin gaan halen.

De Ethias Arena wordt dezer dagen omgetoverd tot een vaccindorp waar tot 2000 vaccins per dag zullen kunnen geplaatst worden. Naast Alkenaren zullen ook Hasselaren en enkele andere gemeenten daar naartoe moeten gaan voor ‘de prik’. Maar de snelheid waarmee iedereen zijn prik krijgt zal afhangen van het faseplan waarmee de federale overheid de vaccins aan de verschillende centra verdeelt en anderzijds van de uitnodigingen die door de Vlaamse overheid verstuurd worden.

Stewards zullen de temperatuur van iedereen die binnenkomt meten en de oproepingsbrief controleren. Wie er op een verkeerd tijdstip toekomt of wie een te hoge temperatuur vertoont, wordt terug naar buiten begeleid. Je kan dus niet zomaar komen aanwandelen voor je prikje, dat verloopt strikt getimed. Vandaar ga je naar de tweede post, waar de administratie gebeurt en waar men nagaat of iemand allergisch is voor bepaalde zaken of een medisch probleem heeft.

Eens de administratie is afgehandeld, kan de eigenlijke vaccinatie gebeuren. Per vaccinatielijn zijn er twee inentingcabines waar een arts of verpleegkundige alleen is met de persoon die het vaccin krijgt toegediend. Na het prikje verhuis je naar de wachtruimte waar je nog een kwartier onder controle blijft.